Yritys

Hongisto Oy:n arvot

  • Meille Asiakas on kaikki. 
  • Henkilökuntamme sisäistää asiakkaan ongelman ja osallistuu aktiivisesti sen ratkaisuun.
  • Meillä on yrittäjähenkinen työnasenne.
  • Olemme kaikki vastuussa yrityksen iloisen ilmeen ja jatkuvasti kehittyvän toiminnan luomisessa.
  • Toimintamme perusta on varmistaa työntekijöiden, asiakkaiden ja ympäristön turvallisuus.
  • Olemme ympäristöarvoja korostava yritys.
man in gray t-shirt working remotely on a laptop

Työmaata vuosittain

Raudanlujaa asiantuntijaa

Toimintaa vuodesta

Toteutettua projektia

Hongisto Oy on 1954 perustettu perheyritys

Hongisto Oy on palvellut asiakkaitaan varmasti ja luotettavasti jo vuodesta 1954. Yrityksen perustaja Väinö Hongisto aloitti liiketoimintansa Limingasta, missä perheen maatila sijaitsi. Alkuun yritys toimi pääasiassa maanrakennusalalla ja yrityksen mainoslause olikin ”Höylää, Puskee, Kaivaa”.

Myöhemmin 1960-luvun lopulla Väinö Hongisto oli messuilla USA:ssa ja huomasi matkallaan kuinka suuressa maailmassa lähes kaikki nostettiin konevoimin. Näin syntyi ajatus nosturikaluston hankkimisesta. Hongisto Oy on ensimmäisiä yrityksiä Suomessa, jotka erikoistuivat ajoneuvonosturipalveluihin. Maanrakentamisen ajoilta yrityksellä oli hyvä kontaktiverkosto, jota oli helppo hyödyntää uuden palvelun markkinoimisessa.

Koska nosturipalvelu oli tuolloin vielä uutta, kysyntä kasvoi ja menestys tällä sektorilla oli taattu. Melko pian yrityksen koko kalusto vaihtui kaivinkoneista ja puskukoneista nostureihin. Pari tiehöylää jäi vielä mukaan, mutta nekin poistuivat, kun höylänkuljettajat jäivät eläkkeelle. Hongisto Oy on ollut rakentamassa mm. Kostamuksen terästehdasta ja monia muita suuria hankkeita Pohjois-Suomessa. Yrityksen kooksi vakiintui jo 1970-80 luvun vaihteessa 10–15 nosturin kalusto ja reilun kymmenen hengen henkilökunta. Yritys on pysynyt samankokoisena näihin päiviin saakka. Tällä hetkellä yritys on perustajansa Väinö Hongiston tyttären Mariia Yrjö-Koskisen ja hänen poikansa Sakari Yrjö-Koskisen omistama. Nyt jo kolmannessa polvessa toimiva yritys on onnistunut säilymään teknisesti modernina perheyrityksenä, jolla on korkean ammattitaidon omaava henkilökunta.

Haluamme olla nosturipalveluiden edelläkävijä myös tulevaisuudessa

Yrityksemme on erikoistunut tarjoamaan laadukkaita nosto- ja kuljetuspalveluita teollisuuden ja rakentamisen vaativissa tehtävissä. Meillä on laaja valikoima ajoneuvonostureita, asennusnostureita ja kurottajia, jotka on suunniteltu erityisesti näihin haastaviin ympäristöihin. Käytämme aina uudenaikaisia koneita, ja ammattitaitoiset kuljettajamme varmistavat työn sujuvuuden ja tehokkuuden.

Lisäksi yrityksemme pystyy siirtämään raskaita maansiirtokoneita ja järjestämään muita erikoiskuljetuksia. Meillä on vankka kokemus tällaisista tehtävistä, ja voimme taata asiakkaillemme luotettavan ja turvallisen palvelun. Huolehdimme kaikista tarvittavista järjestelyistä ja varmistamme, että kuljetukset suoritetaan ammattitaitoisesti ja aikataulussa.

Asiakkaidemme tarpeiden täyttämiseksi voimme tarjota kokonaisvaltaisia nosto- ja kuljetuspalveluita. Tämä tarkoittaa, että hoidamme kaiken alusta loppuun, mukaan lukien suunnittelun, nosto- ja kuljetusvälineiden valinnan, turvallisuuden varmistamisen sekä tarvittavat luvat ja lupaprosessit. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme vaivaton ja kattava palvelu, jotta he voivat keskittyä omaan liiketoimintaansa tietäen, että nosto- ja kuljetustehtävät ovat ammattitaitoisissa käsissä.

Olemme ylpeitä ammattitaidostamme ja asiakaslähtöisestä lähestymistavastamme. Olipa kyseessä pieni tai suuri projekti, voit luottaa siihen, että yrityksemme ajoneuvonosturit, asennusnosturit sekä kurottajat tarjoavat sinulle luotettavan ja korkealaatuisen nosto- ja kuljetuspalvelun.